Návrhové vzory v jazyku PHP - Škovran, Jan (2017)
Cílem práce je prozkoumat podporu paradigmat objektově orientovaného programování a funkcionálního programování a možnosti implementace návrhových vzorů v jazyku PHP. Vybrané návrhové vzory jsou implementovány v jednoduchých příkladech s ukázkami kódu. Na základě těchto informací jsou připraveny doporučení pro úpravu kurzů PHP na VŠE.