Elektronické volby a jejich implementace ve Straně svobodných občanů - Štross, Pavel (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou a implementací elektronických voleb ve Straně svobodných občanů. Jejím obsahem je rešeršní část a praktická část. Rešeršní část se zabývá volbami a řešeními elektronických voleb, zatímco praktická část analýzou a implementací elektronických voleb ve Straně svobodných občanů. Prvním cílem je poskytnout znalosti, které je nutné použít pro praktickou část práce. A to průzkumem této problematiky a zároveň již realizovaných řešení elektronických voleb ve světě. Druhým cílem je připravit funkční implementaci elektronických voleb ve Straně svobodných občanů. Pro splnění tohoto cíle je provedena analýza a návrh řešení implementace. Přínos autora v této diplomové práci spočívá v naplnění stanovených cílů. Při zpracování práce je proveden výzkum problematiky voleb a elektronických voleb. Po získání těchto znalostí je autorem provedena analýza, návrh řešení implementace a implementace elektronických voleb ve Straně svobodných občanů.