Hodnocení CSR aktivit u vybraných společností - Venos, Kamil; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Vávra, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Předmětem této diplomové práce je společenská odpovědnost firem (CSR). Cílem práce je zhodnocení CSR aktivit u dvou vybraných firem. V teoretické části je za pomoci odborné literatury objasněn samotný koncept společenské odpovědnosti firem, historický vývoj pojmu a moderní definice. Následně jsou popsány jednotlivé pilíře CSR, standardy a metody, jak se společenská odpovědnost měří. Praktická část je rozdělena na pět hlavních kapitol. V úvodu je metodologie výzkumu, dále jsou vyhodnoceny CSR aktivity u společnosti ŠKODA AUTO, a.s. a provedena sonda u zaměstnanců této firmy. Ve třetí části praktické statě jsou vyhodnoceny CSR aktivity u společnosti Toyota Peugeot Citroen Automobile Czech s.r.o., dále je provedeno celkové vyhodnocení jednotlivých pilířů CSR u obou vybraných společností a dotazníku pro zaměstnance ŠKODA AUTO,a.s. a v závěru praktické části kapitola věnovaná doporučením ze strany autora. Závěr práce je věnován celkovému shrnutí.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses