Ranking finanční výkonnosti - Čejka, Ladislav (2016)
Předmětem diplomové práce je komparace finanční výkonnosti emitentů vybraných akciových titulů kotovaných na oficiálním trhu burzy RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s. z pohledu potenciálního investora. Aplikací metody rankingu založené na hodnotících kritériích analyzujících finanční výkonnost v období let 2009 až 2015 z pohledu ekonomické síly, rentability, stability a investorské perspektivy je docíleno komplexního porovnání finanční výkonnosti prezentovaného v numerické i grafické formě. Na základě každého hodnotícího kritéria je sestaven ranking dle váženého průměru zohledňující aktuálnost vstupních dat pomocí definovaných koeficientů významnosti a ranking dle aritmetického průměru, který představuje střední hodnotu pro výpočet absolutní volatility vyjádřené směrodatnou odchylkou.