Strategie vstupu internetového obchodu na zahraniční trh - Medoň, Gabriel; Přibil, Jiří, 1977-; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak se liší nákupní preference a chování zákazníků napříč vybranými trhy v rámci Evropy v pojetí internetových obchodů, jak vhodně směřovat marketing pro jednotlivé trhy a tím připravit lokální začínající internetový obchod na efektivní vstup na zahraniční trh. Metody analýzy obsahují základní dotazníkový průzkum jednotlivých trhů, srovnání a hodnocení vlastních reálných dat z provedených online reklamních kampaní nebo analýzu interních přístupových statistik jednotlivých e-shopů. V závěru jsou prezentovány celkové výstupy analýz a pro každý trh je učiněno shrnutí získaných poznatků a vhodné doporučení pro potenciální efektivní vstup
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: zahraniční trhy; strategický marketing; internetová reklama; elektronický obchod; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; foreign markets; strategic marketing; Internet advertising; electronic commerce; competitiveness; master's theses