Nature consult, s.r.o. - poradenství pro obce v péči o krajinu - Šilhová, Lucie (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření společnosti Nature consult s. r. o. zaměřené na poskytování poradenství obcím v oblasti komplexních pozemkových úprav. Záměr vytvořit tuto společnost vychází jednak z narůstající potřeby zvýšit účinnost prevence negativních dopadů změn klimatu, jednak z poznatků projektu Čistá voda pro Plzeň, který byl realizován z větší části na náklady řešitelů (dobrovolníků). Cílem práce je vytvoření podnikatelského subjektu, který na základě využití komunitní práce pomůže obcím s realizací účelně provedených komplexních pozemkových úprav. Předpokládanou náplní činnosti společnosti je osvěta, facilitace, pomoc při přípravě žádostí o realizaci komplexních pozemkových úprav a dohled nad jejich konečným řešením. Přínosem činnosti společnosti bude obnova hlavních funkcí kulturní krajiny a zvýšení kvality života na venkově