Nature consult, s.r.o. - poradenství pro obce v péči o krajinu - Šilhová, Lucie; Syrovátka, Oldřich; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na vytvoření společnosti Nature consult s. r. o. zaměřené na poskytování poradenství obcím v oblasti komplexních pozemkových úprav. Záměr vytvořit tuto společnost vychází jednak z narůstající potřeby zvýšit účinnost prevence negativních dopadů změn klimatu, jednak z poznatků projektu Čistá voda pro Plzeň, který byl realizován z větší části na náklady řešitelů (dobrovolníků). Cílem práce je vytvoření podnikatelského subjektu, který na základě využití komunitní práce pomůže obcím s realizací účelně provedených komplexních pozemkových úprav. Předpokládanou náplní činnosti společnosti je osvěta, facilitace, pomoc při přípravě žádostí o realizaci komplexních pozemkových úprav a dohled nad jejich konečným řešením. Přínosem činnosti společnosti bude obnova hlavních funkcí kulturní krajiny a zvýšení kvality života na venkově
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: klimatické změny; péče o krajinu; pozemkové úpravy; podnikatelské projekty; komunitní práce; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; climate changes; landscape assessment; reallocation of land; business planning; community work; master's theses