Ocenění firmy Zetor Tractors, a.s. - Richterová, Judita (2017)
Cílem této diplomové práce je ocenit společnost ZETOR TRACTORS a.s. Práce je koncipována do dvou částí. První - teoretická část obsahuje pojmy, postupy a metody, které je nezbytné definovat před samotným oceněním. Podrobněji je popsána strategická analýza a její součásti, finanční analýza, postup při sestavení finančního plánu a jednotlivé metody oceňování. V druhé praktické části jsou zmíněné metody aplikovány na společnost ZETOR TRACTORS a.s. V závěru diplomové práce je společnost oceněna metodou DCF ve formě entity a metodou EVA.