Specifika úrovně štíhlosti ve vybrané společnosti - Lesňák, Martin (2016)
Lean koncepcia vychádza z Toyota výrobného systému (TPS). Koncept Leanu zahŕňa hodnotu, plytvanie a trvalé zlepšovanie. Organizácia s vysokou úrovňou štíhlosti vytvára väčšiu hodnotu pre zákazníkov s nižšou mierou plytvania za prítomnosti kontinuálneho zlepšovania. Skúmanie tejto diplomovej práce určuje nový prístup merania štíhlosti. Hoci je využitie etnografie v Lean managementu nové, otvára nové možnosti k pochopeniu správania ľudí a štíhlosti v podniku.