Technologický foresight : Analýza potenciálních disruptivních technologií budoucnosti v bankovnictví - Dunovský, Tomáš (2016)
Diplomová práce se zabývá technologickým foresightem bankovnictví v Evropě. Obsahuje dvě na sebe navazující části. První, teoretická část, se věnuje vymezení pojmů potřebných k vytvoření technologického foresightu, stanovení kritérií, spouštěčů a v neposlední řadě pojmů potřebných k vytvoření analýzy potenciálních technologických problémů a jejich řešení. Druhá, praktická část, je tvořena technologickým foresightem, analýzou trendů, které budou mít na svědomí disrupci bankovnictví a představení vize produktu osobního bankovnictví budoucnosti. Na tuto část navazuje srovnání vize produktu se současnými tržními subjekty a stanovení, zda se v jejich případě jedná o potenciální disrupci. Poslední část diplomové práce tvoří kritéria difúze inovace podle Rogersova modelu, spouštěčů po jejichž nastání definovaný investiční fond může uvažovat o investici do technologií a analýza potenciálních technologických problémů s navrhnutými řešeními.