Technologický foresight : Analýza potenciálních disruptivních technologií budoucnosti v bankovnictví - Dunovský, Tomáš; Jiřinová, Kateřina; Žďára, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá technologickým foresightem bankovnictví v Evropě. Obsahuje dvě na sebe navazující části. První, teoretická část, se věnuje vymezení pojmů potřebných k vytvoření technologického foresightu, stanovení kritérií, spouštěčů a v neposlední řadě pojmů potřebných k vytvoření analýzy potenciálních technologických problémů a jejich řešení. Druhá, praktická část, je tvořena technologickým foresightem, analýzou trendů, které budou mít na svědomí disrupci bankovnictví a představení vize produktu osobního bankovnictví budoucnosti. Na tuto část navazuje srovnání vize produktu se současnými tržními subjekty a stanovení, zda se v jejich případě jedná o potenciální disrupci. Poslední část diplomové práce tvoří kritéria difúze inovace podle Rogersova modelu, spouštěčů po jejichž nastání definovaný investiční fond může uvažovat o investici do technologií a analýza potenciálních technologických problémů s navrhnutými řešeními.
Vedoucí práce: Kateřina Jiřinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses