Toxic leadership a jeho vliv na pracovní vztahy - Frolova, Izabella (2016)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením pracovního prostředí v jedné mezinárodní firmě prodávající palivové karty a provádějící mýtné registrace. Cílem práce je zpracování teoretických východisek a hodnocení vlivu toxického lídra na stav pracovní morálky a rotaci zaměstnanců v konkretním podníku. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Nejprve se zabývá teoretickými východisky daného tématu, jako pojem toxického člověkaa toxického prostředí, zdravotní předpoklady pro toxické jednání ze strany jednotlivce, různé druhy toxického chování. Tato východiska jsou nezbytným prvkem pro tvorbu praktické části. Prostřednictvímpozorování a nestrukturovaných hovorů se zaměstnanci podníku bylo identifikováno toxické chování u regionálního manažera na jedné pobočce. Na základě dotazníkových šetření, rozhovorů a pozorování byl analyzovan vliv toxického chování na pracovní náladu a rotaci zaměstnanců v rámci zkoumané pobočky. Výsledkem jsou praktická doporučení, jak zvládnout toxickou situaci.