Inovačný audit ako nástroj zvýšenia inovačnej výkonnosti podniku - Jakúbek, Marek (2016)
Schopnosť podniku inovovať tvorí jeden z najdôležitejších predpokladov udržania si konkurenčnej pozície a zabezpečenia budúceho rastu. Existuje predpoklad, že malé a stredné podniky nevenujú príliš veľkú pozornosť manažmentu inovácií. Práca sa zaoberá inovačným auditom ako nástrojom slúžiacim pre zhodnotenie súčasnej situácie manažmentu inovácií a inovačných aktivít v podniku Memsource a.s. Cieľom tejto práce je pomocou inovačného auditu identifikovať silné a slabé stránky oblastí ovplyvňujúcich inovácie a navrhnúť zlepšenia v oblasti manažmentu inovácií v danom podniku. Výsledkom vykonania inovačného auditu je poskytnutie obrazu o skutočnej situácií manažmentu inovácií v danom podniku, pričom sú formulované odporúčania za účelom zvýšenia inovačnej výkonnosti podniku.