Stanovení hodnoty společnosti Dektrade a.s. - Pop, Tomáš; Kislingerová, Eva, 1950-; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je stanovit tržní hodnotu vlastního kapitálu společnosti DEKTRADE, a.s. k datu ocenění 1. 1. 2016. Druhým cílem je predikovat vývoj trhu stavebnin. Tyto predikce poslouží i vedení společnosti. Práce bude standardně rozdělena na část teoretickou, jejímž cílem je uvést čtenáře do problematiky oceňování a představit metody, které budou použity v navazující části praktické. Ta se již bude věnovat praktickému ocenění společnosti. To začne strategickou analýzou, na kterou naváže analýza finanční. Následuje rozdělení aktiv na provozně nutná a nepotřebná, prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Samotné ocenění bude provedeno pomocí metody DCF entity. Výsledky budou porovnány s účetní hodnotou vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses