Řízеní lidských zdrоjů v mеzinárоdní spоlеčnоsti АDP Еmplоyеr Sеrvicеs Čеská rеpublikа, а.s. - Dobrovolskaya, Yana (2016)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním vybraných oblastí řízení lidských zdrojů ve společnostech. Teoretická část je věnována studiu světových mechanismů, trendů a metod řízení lidských zdrojů jak v malých podnicích, tak i v mezinárodních korporacích. Praktická část práce se věnuje analýze současného stavu vybraných oblastí řízení lidských zdrojů ve společnosti ADP Employer Services Česká republika, a.s., která je českou pobočkou mezinárodní společnosti ADP Automatic Data Processing, Inc. Na základě provedeného výzkumu – dotazníkového šetření mezi zaměstnanci společnosti, vlastního pozorování jako zaměstnance a osobního rozhovoru s ředitelem oddělení lidských zdrojů (angl. HR Business Partner Lead) bude zhodnocen stav systému řízení lidských zdrojů ve společnosti a vytvořena řada doporučení pro jeho zlepšení pro společnost ADP Employer Services Česká republika, což je hlavním přínosem této diplomové práce.