Obrana před DDoS útoky v cloud computingu - Vavroch, Zdeněk; Karkošková, Soňa; Jelínek, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
DDoS útoky představují v dnešní době na internetu velkou hrozbu. Mnoho lidí a firem je na dostupnost dat, služeb a aplikací závislých a právě toho se snaží útočníci zneužít. V některých případech i samotná nefunkčnost stránek či aplikace může firmě poškodit jméno na veřejnosti. Nebezpečí před DDoS útoky hrozí uživatelům pracujícím doma, firemním sítím a hlavně velkým cloudům, které jsou vzhledem k velkému množství postihnutých osob častým cílem. Tato práce se zaměřuje na to, jaké typy těchto útoků známe a cílem práce je najít nejlepší řešení jak DDoS útokům zabránit, a to hlavně v rámci obrany cloudu. V práci se zaměřím na ty nejčastější metody, které proti jednotlivým typům útokům používáme a vysvětlím je. V teoretické části práce vysvětlím, co je cloud computing a DDoS útok, a jaké jsou jeho typy. V praktické části práce popíši ty nejpoužívanější účinné metody obrany.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses