Porovnání práv žen v USA a v ĆR - Švecová, Lucie; Hubinková, Zuzana, 1971-; Kašparová, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá ženskými právy v České republice a ve Spojených státech amerických. Cílem práce je srovnání ženských práv a příležitostí v oblasti vzdělání, na trhu práce a v rodinném životě. Teoretická část se věnuje postavení žen ve společnosti z hlediska vzdělání, volebního práva a uplatnění na trhu práce. Zvláštní pozornost je věnována rodinnému právu, především příspěvkům pro matky v různých životních situacích. Praktická část se skládá ze dvou částí, primárního empirického výzkumu v podobě individuálních osobních rozhovorů a interpretace sekundárních statistických dat. Závěrem jsou porovnány oba státy na základě teoretických informací a výsledků empirického výzkumu.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses