Zdanění zaměstnaneckých benefitů v ČR - Studničková, Zuzana (2017)
Diplomová práce je zaměřena na zdanění vybraných zaměstnaneckých benefitů v České republice. Poskytování zaměstnaneckých benefitů je posuzováno s ohledem na základ daně zaměstnavatele, na základ daně zaměstnance a na vyměřovací základ pro odvod pojistného na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na všeobecné zdravotní pojištění. Diplomová práce je rozdělena na tři části. První kapitola se zabývá vysvětlením pojmů lidský kapitál a zaměstnanecké benefity, analyzuje nejčastěji poskytované zaměstnanecké benefity a popisuje možnosti jejich zajištění. Druhá kapitola se zabývá daňovými a pojistnými aspekty vybraných zaměstnaneckých benefitů. Ve třetí kapitole jsou popsány benefity poskytované poradenskou skupinou ASB Group a stanovena doporučení týkající se změn benefitního systému.