Podnikatelský záměr : specializovaná cestovní kancelář či organizace - Varhol, Marek (2016)
Cílem práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení malé specializované cestovní kanceláře, za účelem posouzení a ověření proveditelnosti podnikatelského záměru na současném velmi konkurenčním trhu cestovního ruchu. Přínosem práce je využitelnost získaných poznatků i zpracovaného podnikatelského plánu v praxi. Práce též může posloužit pro přípravu a realizaci jiných podnikatelských záměrů z oboru cestovního ruchu, případně jako obecná ukázka tvorby podnikatelského plánu. První teoretická část práce se zabývá malým a středním podnikáním, oborem cestovního ruchu se zaměřením na činnost cestovních kanceláří a metodologií tvorby podnikatelského plánu. Předmětem druhé, praktické části práce je zpracování konkrétního reálného podnikatelského plánu na založení cestovní kanceláře a jeho vyhodnocení.