Youth tourism jako nová forma cestovního ruchu v globalizovaném světě - Trsková, Lucie (2016)
Tématem této diplomové práce je stále rozšiřující se segment cestovního ruchu, a to segment zvaný youth tourism. Diplomová práce se zabývá deskripcí a rozborem možností nové formy cestovního ruchu, která se vyvinula spolu s globalizací, tedy druhem cestovního ruchu zaměřeného na segment mladých cestovatelů. Cílem diplomové práce je prozkoumat tento nový rozvíjející se segment včetně jeho specifik, které souvisí s vývojem současné společnosti. V druhé části je zhodnoceno dotazníkové šetření, jako podpůrný nástroj pro ověření popisu segmentu mladých cestovatelů a zároveň porovnání cestovatelů z České republiky spolu s tímto popisem. V závěru práce nabízí návrhy doporučení poskytovatelům služeb orientujících se na daný segment.