Youth tourism jako nová forma cestovního ruchu v globalizovaném světě - Trsková, Lucie; Dianová, Markéta; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tématem této diplomové práce je stále rozšiřující se segment cestovního ruchu, a to segment zvaný youth tourism. Diplomová práce se zabývá deskripcí a rozborem možností nové formy cestovního ruchu, která se vyvinula spolu s globalizací, tedy druhem cestovního ruchu zaměřeného na segment mladých cestovatelů. Cílem diplomové práce je prozkoumat tento nový rozvíjející se segment včetně jeho specifik, které souvisí s vývojem současné společnosti. V druhé části je zhodnoceno dotazníkové šetření, jako podpůrný nástroj pro ověření popisu segmentu mladých cestovatelů a zároveň porovnání cestovatelů z České republiky spolu s tímto popisem. V závěru práce nabízí návrhy doporučení poskytovatelům služeb orientujících se na daný segment.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses