Analýza rizika strategického podnikatelského plánu společnosti Prestar, s.r.o. - Bartoň, Daniel (2016)
Cílem diplomové práce je zpracovat strategický podnikatelský plán společnosti Prestar, s.r.o., identifikovat a vyhodnotit rizika s ním spojená. Značnou část obratu společnosti tvoří ruský trh, který v posledních letech vykazuje nestabilní vývoj. Je provedena strategická situační analýza, na základě které jsou identifikovány rizikové faktory, posléze vypracován finanční plán a odhadnuta hodnota firmy metodou DFCF. Konečně prostřednictvím simulace metodou Monte Carlo je modelován vliv rizikových faktorů na hodnotu firmy. Mezi nejvýznamnější identifikovaná rizika patří v tomto ohledu mimo jiné tempo růstu mezd, vývoj tržeb plynoucích z Ruska či měnový kurz.