Analýza rizika strategického podnikatelského plánu společnosti Prestar, s.r.o. - Bartoň, Daniel; Špička, Jindřich, 1981-; Vacík, Emil, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je zpracovat strategický podnikatelský plán společnosti Prestar, s.r.o., identifikovat a vyhodnotit rizika s ním spojená. Značnou část obratu společnosti tvoří ruský trh, který v posledních letech vykazuje nestabilní vývoj. Je provedena strategická situační analýza, na základě které jsou identifikovány rizikové faktory, posléze vypracován finanční plán a odhadnuta hodnota firmy metodou DFCF. Konečně prostřednictvím simulace metodou Monte Carlo je modelován vliv rizikových faktorů na hodnotu firmy. Mezi nejvýznamnější identifikovaná rizika patří v tomto ohledu mimo jiné tempo růstu mezd, vývoj tržeb plynoucích z Ruska či měnový kurz.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses