Typologie naučných stezek v ČR - Kvačková, Barbora; Kouba, Vojtěch, 1983-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Předmětem této práce je kvalitativní analýza naučných stezek jako programu interpretace místního dědictví. Kvalitativní analýza ověřuje, zda byla při tvorbě panelů naučných stezek přijata doporučení vyplývající ze dvou u nás uznávaných metodik interpretace místního dědictví. V rámci analýzy je šetřeno osmnáct naučných stezek na území CHKO Český kras. V empirické části práce je vyhodnoceno každé kritérium pro každou naučnou stezku. Výsledkem je celkové vyhodnocení grafického a obsahového zpracování panelů naučných stezek. Naučné stezky na území CHKO Český kras zaznamenaly největší nedostatky především ve třech zkoumaných kritériích: Kvalita grafického zpracování; Text oslovuje čtenáře a nabízí další místa a zdroje informací o předmět interpretace a Texty na panelu nepředpokládají lineární čtení. V rámci analýzy se projevily i silné stránky panelů naučných stezek: Použitá zobrazení se vždy vztahují k danému textu a Text je snadno čitelný a bez cizích slov. Nejvýše byla hodnocena v této kriteriální analýze Vodácká naučná stezka Berounka. Stezky s nejvíce problematickými prvky byly vyhodnoceny NS Památné stromy Karlštejnska a NS Klonk-Suchomasty.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses