Životní cykly objektů ontologického modelu veřejné správy - Novotná, Jana (2017)
Tato diplomová práce se zabývá ontologiemi, ontologickým modelováním a jeho praktickým využití v rámci projektu Optimalizace životních situací ve vztahu k Registru práv a povinností. Ontologické modelování zajišťuje sjednocení pojmů a jejich významů. Cílem této diplomové práce je rozšíření ontologického modelu projektu Optimalizace životních situací ve vztahu k Registru práv a povinností na základě znalostí získaných v teoretické části, vytvoření návrhu úpravy metodiky modelování a navržení konceptu možného budoucího využití modelu.