Životní cykly objektů ontologického modelu veřejné správy - Novotná, Jana; Řepa, Václav, 1958-; Hrabě, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá ontologiemi, ontologickým modelováním a jeho praktickým využití v rámci projektu Optimalizace životních situací ve vztahu k Registru práv a povinností. Ontologické modelování zajišťuje sjednocení pojmů a jejich významů. Cílem této diplomové práce je rozšíření ontologického modelu projektu Optimalizace životních situací ve vztahu k Registru práv a povinností na základě znalostí získaných v teoretické části, vytvoření návrhu úpravy metodiky modelování a navržení konceptu možného budoucího využití modelu.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses