Analýza marketingové komunikace na vybraném trhu ČR perspektivou parciálních strategií dle Kotlera - Kouba, Václav; Kincl, Tomáš, 1979-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem práce je analyzovat masmediální marketingovou komunikaci firem v pozicích lídra, vyzyvatele, následovatele a výklenkáře na českém automobilovém trhu. Analýza bude provedena na základě dat o reklamách v televizi, rádiu a tisku zadaných automobilkami v období roku 2014 a informacích o registracích výrobců ve stejném období. Informace o registracích společně s charakteristikami jednotlivých značek budou výchozími podklady pro rozřazení značek dle Kotlerových rolí do skupin. Skupiny pak budou podrobeny analýze komunikačních aktivit v televizi, rádiu a tisku. Závěrem bude zhodnoceno, zda firmy komunikují správně s ohledem na svou pozici. Případně budou navržena doporučení pro změnu této komunikace
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: strategický marketing; marketingová komunikace; reklama a propagace; management [obor dipl. práce]; trh; diplomové práce; strategic marketing; communication in marketing; advertising; master's theses