Optimalizace sítě transfúzních míst v České republice - Konderlová, Nicolle (2017)
Diplomová práce se věnuje oblasti transfuzního lékařství, které má v dnešní době po-dobně jako ostatní oblasti ve zdravotnictví několik nedostatků. Cílem práce je návrh nové struktury zařízení transfuzní služby v České republice, která bude ekonomicky efektivnější než stávající a ve které dojde k redukci zpracovatelských pracovišť krve. Součástí je nejen vyčíslení základních nákladů nutných k investicím potřebným pro zavedení nového systému a k zajištění provozní čin-nosti po dobu 5 let a jejich porovnání pro obě varianty, ale i návrh centralizovaného řízení a změny personálního zajištění výrobního procesu