Analýza podlimitních veřejných zakázek na služby - Vycudilíková, Eva; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce pojednává o stavu podlimitních veřejných zakázek na služby v České republice v roce 2014. Hlavním záměrem práce je zhodnotit efektivnost institutu veřejných zakázek skrze analýzu vybraného vzorku podlimitních veřejných zakázek na služby za rok 2014. Nejdříve je poskytnut náhled na požadavky kladené na veřejné zakázky obecně a z právního hlediska. Následně je provedena analýza vzorku veřejných zakázek, a to podle kritérií jakými jsou druh zadavatele či druh zadávacího řízení. Dále jsou pak zkoumány vlivy těchto dvou prvků na počet nabídek od uchazečů o veřejnou zakázku a také na úsporu veřejných finančních prostředků. Z regresní analýzy vyplývá, že otevřenost v soutěži o veřejnou zakázku má pozitivní dopad na tvorbu úspor veřejných finančních prostředků.
Vedoucí práce: František Ochrana
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses