Zdanění příjmů ze závislé činnosti v České republice a ve Velké Británii - Zemanová, Tereza (2016)
Cílem této diplomové práce je v rámci komparační (teoretické) části identifikovat rozdíly a podobnosti ve zdanění příjmů ze závislé činnosti v České republice a ve Velké Británii v rámci jednotlivých konstrukčních prvků a na základě zjištěných skutečností stanovit případná doporučení pro Českou republiku, jejichž zavedení by mohlo mít pozitivní dopad na výsledné daňové zatížení, či naopak najít a vyzdvihnout řešení, jež jsou uplatňována v českém daňovém systému. Aplikační část demonstruje tyto rozdílnosti a specifika na modelových příkladech, jejichž cílem bude hledat nižší daňovou povinnost pro zvolené výše příjmu a znázornit způsob zdanění závislé činnosti.