Koupil jsem si tričko v sekáči : spotřebitelské chování zákazníků obchodů se second-hand oblečením - Trávníčková, Monika; Šimůnek, Michal, 1976-; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem diplomové práce je analýza spotřebitelského chování zákazníků second hand obchodů v České republice. Práce je pojata jako replikace výzkumu second hand životního stylu mezi americkou a čínskou mládeží, jehož výsledky byly nedávno publikovány v International Journal of Consumer Studies. Výzkum je zaměřen na odhalení motivů nákupu v second hand obchodech, na odhalení možných obav a limitů ohledně nošení použitého oblečení a na prokázání vlivů sociálních skupin. Výsledkem je nalezení společných znaků spotřebitelského chování a následná profilace zákazníků second hand obchodů.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: spotřebitelské chování; móda; odívání; management [obor dipl. práce]; second hand; diplomové práce; consumer behavior; fashion; clothing; master's theses