Kalkulace nákladů vybrané firmy - Růžičková, Žaneta; Jánský, Jaroslav, 1952-; Poláčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Diplomová práce se zabývá kalkulací nákladů v zemědělském podniku. Cílem práce je zhodnocení přístupů a postupů aplikovaných při řízení nákladů ve vybrané společnosti a zpracování návrhu změn stávajících postupů či nových postupů pro zkvalitnění řízení nákladů a pro zajištění efektivnějšího hospodaření tohoto podniku. V literární rešerší jsou kalkulace nejprve rozebrány obecně a následně ve spojitosti se zemědělstvím. Ve vlastní části práce je zanalyzována současná kalkulační metoda na čtyřech produktech družstva. Používaná kalkulační metoda je porovnána s jinou kalkulační metodou. V závěru práce je provedena komparace vynaložených nákladů s výrobní oblastí a se všemi oblastmi v ČR
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: manažerské účetnictví; kalkulace nákladů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; managerial accounting; cost accounting; master's theses