Národně-kulturní porovnání generací X a Y v ČR a vliv na marketingový mix - Hebersteinová, Ilona; Čejka, Pavel; Matoušek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této práce je poskytnout teoretický přehled výzkumných studií kulturních rozdílů a jejich kritické hodnocení. Kvantitativní výzkum národně kulturního porovnání generací X a Y v ČR bude realizován na základě redukovaného dotazníku použitého při výzkumu European Values Survey v r. 2008. Analýza dat bude zaměřena jak na aktuální výzkum, tak na vytvoření časových řad vybraných proměnných za pomoci výsledků minulých výzkumů European Values Survey. Východiskem pro porovnání chování generace X a generace Y bude národně kulturní model World Values Survey, přičemž výsledky budou aplikovány na marketingový mix. Závěr poskytne přehled a hodnocení jednotlivých generací z hlediska kulturního i z hlediska marketingu
Vedoucí práce: Pavel Čejka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: kultura; spotřebitelské chování; generace; kvantitativní výzkum; management [obor dipl. práce]; marketingový mix; World Values Survey; European Values Survey; diplomové práce; culture; consumer behavior; generations; quantitative research; master's theses