Finanční analýza České podnikatelské pojišťovny - Weber, Vít (2016)
Tato diplomová práce je zpracována na téma Finanční analýza České podnikatelské pojišťovny, dále jen ČPP. V první teoretické části je shrnuta obecná metodika finanční analýzy, která je pak dále upravena pro potřeby a specifika hospodaření pojišťoven. Ve druhé praktické části je pak provedena samotná finanční analýza ČPP na datech z šestiletého období mezi roky 2010 až 2015. Výsledky jsou pak porovnány s konkurenčními skupinami, z nichž jednu tvoří pojišťovna Allianz a druhou průměr trhu, za který jsou brány průměrné hodnoty ukazatelů z účetních závěrek členu České asociace pojišťoven. Z výsledků a vyhodnocení finanční analýzy pak vychází stav finančního zdraví ČPP.