Finanční analýza České podnikatelské pojišťovny - Weber, Vít; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Kábrt, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce je zpracována na téma Finanční analýza České podnikatelské pojišťovny, dále jen ČPP. V první teoretické části je shrnuta obecná metodika finanční analýzy, která je pak dále upravena pro potřeby a specifika hospodaření pojišťoven. Ve druhé praktické části je pak provedena samotná finanční analýza ČPP na datech z šestiletého období mezi roky 2010 až 2015. Výsledky jsou pak porovnány s konkurenčními skupinami, z nichž jednu tvoří pojišťovna Allianz a druhou průměr trhu, za který jsou brány průměrné hodnoty ukazatelů z účetních závěrek členu České asociace pojišťoven. Z výsledků a vyhodnocení finanční analýzy pak vychází stav finančního zdraví ČPP.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses