Investiční možnosti obyvatel v ČR - Dvořák, Milan; Bartošová, Jitka; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Hlavním cílem této práce je zjednodušit nepřeberné množství informací k tématu investic a zformulovat je do podoby, která bude srozumitelná pro běžného investora. Investor tak získá teoretický rámec pro nalezení vhodného produktu, či způsobu, jak na kapitálových trzích investovat. Dílčím cílem je upozornit na úskalí spojená s investováním, definovat základní principy investování a uvést specifika jednotlivých investičních nástrojů. V neposlední řadě také simulace vývoje vybraných investičních instrumentů, jejich vyhodnocení a identifikace klíčových faktorů, majících na výsledek investování vliv
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: investice; podílové fondy; dluhopisy; akcie; zboží; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; investments; mutual funds; bonds; stocks; commercial products; master's theses