Souběh vysokoškolského studia a pracovního úvazku jako fenomén dnešní doby pohledem studentů VŠE v roce 2015 - Čajkovičová, Lucie (2016)
Tato práce se věnuje zaměstnanosti studentů Vysoké školy ekonomické v Praze, na bakalářském stupni denního studia. První část práce se zabývá finanční stránkou studia, zobrazuje rozhodování studentů na trhu práce, ukazuje možnosti jejich zaměstnání a zjišťuje, jaká je realita o počtu pracujících studentů. Zároveň vytváří základ pro praktickou část. Výzkumná část práce se pomocí dotazníkového šetření ptá studentů, zda pracují, kolik času věnují placené práci a kolik studiu. Také zjišťuje jejich motivaci k účasti na trhu práce. Podařilo se zjistit, že pracující studenti věnují podstatně méně času studiu než nepracující. Nejčastěji studenti pracují kvůli finanční situaci a pouze malé množství pracuje v oboru studia.