Ekonomické, legislativní a sociální dopady plynoucí z hazardu a sázek v České republice. - Tausch, Michal; Peková, Jitka, 1946-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce analyzuje prostředí hazardu v České republice. Seznamuje s historickým kontextem hazardu i samotným principem hry z pohledu ekonomických teorií a teorie her. Zabývá se dopady hazardu v rovinách sociální, legislativní a ekonomické. Hlouběji jsou analyzovány aktuální změny a problémy, ke kterým práce shromažďuje postoje jednotlivých zainteresovaných složek a subjektů. Práce potvrzuje a argumentací dokazuje nedostatečnost aktuálního legislativního rámce v oblasti hazardu a predikuje, jaké možné dopady by s sebou mohly nést plánované rozsáhlé legislativní změny. V diplomové práci jsou dále hodnoceny přístupy dřívějších autorů k metodice kvantifikace společenských nákladů hazardu. Aktuální prostředí hazardu je analyzováno na celorepublikové i obecní úrovni (příklady měst Jihlava a Třešť).
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses