DOPADY MĚNOVÉ POLITIKY ČNB NA ČESKÉ HOSPODÁŘSTVÍ V LETECH 1993-2015 - Mrzena, Michal; Ševčík, Miroslav, 1958-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je analyzovat dopady měnové politiky České národní banky na české hospodářství v letech 1993-2015. Převážně v posledních letech je téma měnové politiky v České republice velmi probírané a se změnami nástrojů měnové politiky je analýza měnové politiky za celé období fungování ČNB pro autora velmi poutavé téma. V teoretické části se práce zabývá centrální bankou z pohledu ekonomických škol a ekonomické teorie. Detailně jsou probírány režimy měnové politiky s důrazem na režim cílování inflace. V praktické části se práce zabývá analýzou jednotlivých let provádění měnové politiky z pohledu plnění stanovených cílů a jejich dopady na ekonomiku. Závěrem této analýzy je zhodnocení úspěšnosti měnové politiky od roku 1993 až do současnosti.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses