Analýza hypotečních produktů bank v ČR - Rubeš, Tomáš (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou hypotečních produktů, jejich nabídkou na trhu a jejich vývojem v České republice. V úvodu je hypoteční úvěr definován a právně vymezen. Ve druhé kapitole je popsáno jakým způsobem se hypoteční úvěry dělí a jaká situace aktuálně na trhu s těmito produkty panuje. Další část je věnována hypotečním zástavním listům, jakožto cennému papíru, který je s hypotečními úvěry úzce spjat. V závěru práce se autor rozhodl podívat na hypotéky z makroekonomického hlediska. Práce obsahuje několik tabulek a grafů, na kterých je problematika názorněji popsána. Příloha obsahuje žádost o hypoteční úvěr u Equa bank a. s., oznámení Wüstenrot hypoteční banky a. s. o emisi hypotečních zástavních listů a způsob výpočtu testovaných hypotéz.