Finanční analýza Sberbank CZ, a.s. - Sládek, Jan (2016)
Hlavním cílem diplomové práce je vypracování finanční analýzy bankovní instituce Sberbank CZ, a.s., celkově zhodnotit efektivnost jejího hospodaření a porovnat její situaci s konkurenčními bankami. Práci lze tematicky rozdělit do tří hlavních kapitol. První část je zaměřena na vysvětlení metodických a teoretických poznatků, které se pojí s finanční analýzou. Pozornost je věnována nejen finanční analýze a finančním ukazatelům, ale autor práce se rovněž zabývá informačními zdroji, informační povinností bank, finančními výkazy a regulací ze strany ČNB. Druhá část je věnována představení testovaných subjektů a popisu jejich hlavních znaků. Třetí část je zaměřena na aplikaci dosažených poznatků a provedení finanční analýzy na bankovní instituci Sberbank CZ, a.s. Výsledky budou průběžně hodnoceny a rovněž poměřovány s konkurenčními bankami. Závěrem jsou prezentovány dosažené výsledky finanční analýzy, na základě čehož je vyhodnocena celková finanční situace Sberbank CZ, a.s..