Stres a stratégie jeho zvládania v exponovanej profesii - Bieliková, Liliana; Pauknerová, Daniela, 1970-; Franková, Emilie, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cieľom tejto práce je poukázať na stres prítomný v profesii hasiča, definovať pojem stres a priblížiť možnosti zvládania stresových a náročných situácií. Práca pozostáva z teoretickej a empirickej časti. Teoretická časť je zameraná na definíciu pojmov stresu, jeho druhov a prejavov a možných stresorov, charakterizovaná je tiež post traumatická stresová porucha, syndróm vyhorenia, zvládanie záťažových situácií a Eysenckova typológia faktorov osobnosti. Empirická časť sa zameriava na analýzu copingových stratégií, ktoré používajú hasiči na vybranom pracovisku a ich súvislostí s temperamentovými vlastnosťami, vekom a počtom odpracovaných rokov. Na základe tejto analýzy sú potom formulované odporúčania pre vedenie HaZZ v Nitre.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses