Vliv měnového kurzu CZK na výši příjmů z mýtného systému na komunikacích v ČR - Raštica, Marek; Stroukal, Dominik, 1987-; Potužák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním vlivu reálného měnového kurzu na výši výnosů ze systému zpoplatněných komunikací na území České republiky v letech 1999-2014. Tento vliv je v empirické části zkoumán na měsíčních datech pomocí regresní analýzy na dvou systémech zpoplatněných komunikací, a to systému výkonového zpoplatnění komunikací a systému časového zpoplatnění komunikací. Na základě dostupných dat byl prokázán statisticky významný negativní vliv reálného měnového kurzu na mýtné výnosy v systému výkonového zpoplatnění komunikací. V případě systému časového zpoplatnění komunikací byl prokázán také negativní vliv reálného měnového kurzu na kuponové výnosy, tento vliv je však zpochybnitelný, jelikož byl prokázán pouze v modelu s omezenou vypovídací schopností.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses