Analýza výkonu přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků - Němečková, Stanislava; Svoboda, Michal, 1983-; Kotrba, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce řeší problematiku přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků v České republice. Cílem práce je porovnání přístupu k provedení přezkoumání hospodaření ÚSC z pohledu auditorské společnosti a krajského úřadu. První kapitola definuje obecnou charakteristiku veřejného sektoru. Druhá je zaměřena na specifickou oblast veřejné správy tzv. územní samosprávu, kterou reprezentují jednotlivé obce a kraje. Kapitola třetí popisuje pravidla a povinnosti týkající se rozpočtového hospodaření ÚSC. Na téma hospodaření ÚSC úzce navazuje kapitola čtvrtá, která shrnuje specifika v účetnictví a výkaznictví vybraných účetních jednotek. Kapitola pátá definuje kontrolu ve veřejné správě a odlišuje pojmy audit a přezkoumání hospodaření ÚSC. Poslední část práce prakticky porovnává předpoklady potřebné pro výkon provádění přezkoumání hospodaření, jednotlivé činnosti prováděné v rámci přezkumu, výsledek těchto činností tzv. zprávu o výsledku přezkoumání hospodaření ÚSC a shrnuje zjištěné rozdíly. Závěr práce ukazuje, že není důležité, kdo přezkoumání hospodaření zajišťuje, ale jak a hlavně v jaké kvalitě je přezkoumání uskutečněno.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses