ANALÝZA NABÍDKY DENNÍ PÉČE O DĚTI SE ZAMĚŘENÍM NA DĚTSKÉ SKUPINY V ČR V LETECH 2010-2015 - Rašpličková, Veronika; Bartůsková, Lucia; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Se zvyšováním množství žen na vysokých pracovních postech si stále více z nich začíná uvědomovat zásah do jejich kariéry, který jim způsobí mateřství (Höhne, 2010). Ukazuje se tedy mimo jiné i důležitost a význam mimorodinné péče, která nahrazuje péči v rodině. Situaci s nedostatkem míst v zařízeních předškolní péče se snaží řešit zákon č. 247/2014 Sb., o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině a o změně souvisejících zákonů (dále jen zákon o dětských skupinách). Tato práce se zabývá zhodnocením situace před zavedením zákona o dětských skupinách a jeho důsledcích, které je možné zatím ze situace vyvodit. Cílem práce je posoudit vliv zákona o dětských skupinách na nabídku denní péče o děti, a jestli je tato nabídka dostatečná. Tohoto cíle je dosaženo pomocí analýzy primárních i sekundárních dat sesbíraných z vlastního výzkumu a dat z veřejně dostupných zdrojů. Práce dochází k závěru, že zákon neměl prozatím na zvýšení nabídky nijak zásadní dopad. A jestli institut dětských skupin zůstane stále využívaný, ukáže až situace po snížení příspěvků z evropských fondů.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses