Likvidace obchodní korporace bez právního nástupce v České republice - Polakovičová, Jana (2017)
Diplomová práce je zaměřena na proces likvidace obchodních korporací bez právního nástupce podle české legislativy. Likvidace je vymezena z právního, účetního a daňového hlediska. V praktické části práce je znázorněn proces likvidace na fiktivním příkladu i na konkrétní společnosti z praxe. U dalších existujících společností je ověřována hypotéza: "Obchodní korporace, která je více než z 50 % vlastněna státem, plní povinnost zveřejňování účetních závěrek ve Sbírce listin."