Likvidace obchodní korporace bez právního nástupce v České republice - Polakovičová, Jana; Randáková, Monika, 1966-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na proces likvidace obchodních korporací bez právního nástupce podle české legislativy. Likvidace je vymezena z právního, účetního a daňového hlediska. V praktické části práce je znázorněn proces likvidace na fiktivním příkladu i na konkrétní společnosti z praxe. U dalších existujících společností je ověřována hypotéza: "Obchodní korporace, která je více než z 50 % vlastněna státem, plní povinnost zveřejňování účetních závěrek ve Sbírce listin."
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses