Ocenění společnosti PEBAL s.r.o. - Turza, Vladimír; Brabenec, Tomáš; Keselý, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem diplomové práce je určení hodnoty vlastního kapitálu společnosti PEBAL s. r. o. k datu ocenění 1. 1. 2016. Protože se jedná o fiktivní znalecký posudek, je celá práce praktická, pouze s občasným vysvětlením použitých metod. Je rozdělena do pěti hlavních částí. V první je vymezena oceňovaná společnost a její charakteristika. Poté je provedena finanční analýza, která si klade za cíl zjistit celkové finanční zdraví společnosti spolu s určením konkurentů. Následuje analýza strategická, která má za cíl stanovit trh, predikovat jeho vývoj a stejně tak vývoj tržeb oceňované společnosti. Na tuto část navážou generátory hodnoty, které tvoří základ finančního plánu. Výstupem poslední kapitoly je ocenění samotné, kdy jsou sesbírány vstupy z předchozích částí, určena diskontní míra a provedeno ocenění metodou DCF. Doplňkově je provedeno i ocenění metodou srovnatelných podniků a také je provedena simulace Monte Carlo, která poskytne pravděpodobnostní rozdělení hodnoty.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses