Právní úprava územního plánování v ČR - Votava, Filip; Matula, Miloš; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem mé diplomové práce je analýza právní úpravy územního plánování na území ČR od roku 1945 do současnosti. V teoretické části práce jsou rozebrány základní pojmy a právní regulace územního plánování a přestaveny jednotlivé koncepce úpravy územního plánování od roku 1945. V praktické části se kromě komparace základních koncepcí územního plánování zabývám analýzou vztahu strategického a územního plánu, kde zjišťuji hlavní rozdíly těchto dokumentů a zabývám se, zda je pro obec výhodnější mít dříve zpracovaný územní či strategický plán. Dále se zaobírám tvorbou a obsahem územního plánu města Domažlice, jehož prostřednictvím zjišťuji, zda obec dodržuje legislativu v oblasti územního plánování. V práci se také zaměřuji na výhody a nevýhody současné právní úpravy a nedostatky územního plánu Domažlice a udávám vlastní návrhy, jak situaci zlepšit.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses