Likvidace obchodní korporace v ČR - Ješutová, Tereza (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou likvidace obchodní korporace v České republice. Celý průběh likvidace od samotného rozhodnutí až do výmazu společnosti z obchodního rejstříku je rozebrán z účetního, daňového i právního pohledu Jsou zde popsány práva a povinnosti likvidátora i možnost přechodu z likvidace do insolvenčního řízení. Zjištěné poznatky jsou v praktické části demonstrovány na konkrétních příkladech vybraných z obchodního rejstříku.